CMI Dr. Viorica Gabrian
   
 
Cabinet Dermato-Venerologie
   
       
       
Consultatii de dermatologie
Consultatii de venerologie
Consultatii de cosmetologie
Electrocauterizari
Cauterizari chimice
Analiza alunitelor
Interventii chirurgicale
Tratamente cu toxina botulinica
Recoltare de secretii
Prelevare de biopsii cutanate
 
 

Herpesul genital

herpes genitalEste produs de virusul herpetic tip 2 – VHS 2 si se transmite prin contact sexual sau de la mama la nou nascut in timpul nasterii.

Dupa infectia primara virusul herpetic dispare din leziunile cutanate, dar persista in stare de latenta in ganglionii nervilor senzitivi corespunzatori teritoriului afectat; de aici, in anumite conditii, poate migra de-a lungul traiectului nervos si produce recurente.

Infectia primara este mai severa decat recurentele, apare dupa o incubatie de 3-12 zile si evolueaza timp de 1-3 saptamani. La femeie se manifesta printr-o vulvovaginita acuta, foarte dureroasa, insotita de febra si stare generala alterata; pe mucoasa vulvara se observa buchete de vezicule. Eruptia se insoteste de inflamatia ganglionilor inghinali. La barbat primoinfectia este mai putin severa.

Infectiile recurente (recidive) sunt favorizate de o serie de factori care produc o depresie tranzitorie a imunitatii cum ar fi: infectiile, radiatiile solare, stresul, unele medicamente, menstruatia, raporturile sexuale, alimentatia.

Herpesul genital are rata cea mai crescuta de recurente. Acestea sunt anuntate de prodroame ca senzatie de arsura, mancarime, urmate la scurt timp de aparitia unei placi eritematoase; pe suprafata acesteia apar, in cateva ore, vezicule mici, grupate in “buchete”. Uneori, eruptia se insoteste de inflamatia ganglioilor inghinali.

Durata unei recurente nu depaseste 1-2 saptamani.

Herpesul genital este reactivat de raporturile sexuale si constituie o sursa de anxietate pentru pacient datorita contagiozitatii si eficientei limitate a tratamentului.

Tratament pentru herpesul genital

Profilaxia infectiei presupune impiedicarea contactului cu leziunile herpetice active, care sunt contagioase.

Tratamentul poate reduce formarea de noi leziuni, intensitatea durerii, timpul necesar vindecarii si contagiozitatea; totusi, nu pare sa influenteze evolutia naturala a recurentelor.

Cel mai eficace medicament antiherpetic este aciclovirul; acesta se poate administra topic si sistemic. Eficacitatea este cu atat mai mare cu cat tratamentul este inceput mai precoce.

Tratamentul poate fi episodic, adica pentru fiecare episod in parte sau supresiv zilnic aplicabil pacientilor cu peste 6 recurente pe an. Decizia cu privire la tipul de tratament trebuie luata de medicul dermato-venerolog in urma unei consultatii de specialitate.

Pentru a programa o consultatie la cabinetul doamnei doctor dermatolog Viorica Gabrian apasa aici sau suna la numarul de telefon 0723272446


Luni, Miercuri: 8-13
Marti, Joi: 14-19
Vineri: saptamana 1,3 a lunii 14-19
Vineri: saptamana 2,4 a lunii 8-13
Sambata: programare cu 48h inainte
Modificari cutanate fiziologice in sarcina
Arsurile solare
Acnee
Herpesul genital
Alopecii-caderea parului
Candidoza
Dermatita seboreica
Trichomoniaza
Infectii cu papilomavirusuri umane
Pitiriazis versicolor
Dermatita atopica
Tratamentul hiperhidrozei axilare
Cancerul de piele
 
Adresa: Soseaua Iancului nr.3, Etaj 1, cabinet 26, sector 2, Bucuresti
Telefon: 0723272446, intre orele 8-20
 StudentLand